Als je op zoek bent naar een goede iPhone en niet de hoofdprijs wilt betalen, kom je al snel uit bij tweedehands. Alleen weet je bij een tweedehands iPhone nooit helemaal zeker wat je koopt. Daarbij heb je garantie tot aan de deur. Gelukkig zijn er alternatieven die even voordelig zijn, maar wel betrouwbaar. Het antwoord hierop is: refurbished. Voor Apple nieuw betaal je namelijk de hoofdprijs, maar een refurbished iPhone levert je al snel een besparing van 60% op. Als je jouw bestelling bij een erkende refurbished-leverancier plaatst, ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop. We vertellen je in dit artikel waar je op moet letten.

© Pexels.com

Voordelen van refurbished

Refurbished lijkt qua prijs op tweedehands, maar heeft dus wel degelijk extra voordelen:

 • Refurbished is even goedkoop als tweedehands.
 • Refurbished iPhones zijn onderworpen aan een technische controle.
 • Waar nodig is een refurbished iPhone opgeknapt of teruggebracht naar de technische nieuwstaat.
 •  Je ontvangt veelal (24 maanden) garantie
 • Er staat een klantenservice voor je klaar bij vragen
 • Een refurbished iPhone wordt vaak geleverd met nieuwe laadaccessoires
 • Je hebt keuze uit cosmetische productgradaties: zo goed als nieuw, licht gebruikt of zichtbaar gebruikt.

Voor een goede refurbished iPhone betaal je bij Forza Refurbished zo’n 200 á 300 euro. Afhankelijk van je wensen kan dit bedrag hoger of lager worden. Zo heb je de iPhone 8 al voor € 200,00, waar je de iPhone SE 2 voor € 300,00 kunt bemachtigen. Welk toestel jou het meest ligt? We zetten de overeenkomsten en verschillen voor je op een rij.

Ontwerp

De iPhone SE en iPhone 8 hebben dezelfde afmetingen en vorm:

 • 138,4
 • 67,3
 • 7,3 mm
 • 148 gram

Camera
Zowel de iPhone 8 als de iPhone SE 2020 hebben een enkele camera aan de achterkant, een verticaal uitgelijnde flitser en een glazen achterkant.

Beeldscherm
De iPhone SE 2 heeft hetzelfde scherm als de iPhone 8, met een
– 4.7-inch Retina HD
– 1334×750 resolutie bij 326 ppi,
– samen met True Tone,
– brede kleuren
– 625 nits maximale helderheid.

Touch ID-ontgrendeling
Onder het scherm vind je op beide een Touch ID-sensor. Hiermee ontgrendel je de iPhone veilig en snel met je vinger.

© Pexels.com

Processor

Doordat de iPhone SE 2 nieuwer is, heeft hij ook een betere chip dan de iPhone 8. Dit is één van de belangrijkste verschillen naast de iets duurdere prijs voor de SE 2.

Conclusie: iPhone 8 vs. iPhone SE 2020

Zowel de iPhone 8 als SE 2020 hebben dezelfde afmetingen. Daarbij beschikken ze over hetzelfde type scherm, een goede camera en Touch ID-ontgrendeling. De iPhone SE 2020 heeft een nieuwere chip. Hierdoor is hij wat sneller en zal hij wat langer van software-ondersteuning genieten.

Refurbished iPhone kopen

Als je een refurbished iPhone gaat kopen, is het aan te raden om te kiezen voor een leverancier met het Keurmerk refurbished. Hierdoor weet je altijd wat je koopt en geniet je van 2 jaar garantie. Weet jij al wat het gaat worden? Kies je voor de iPhone SE 2020 refurbished bij Forza? Of toch liever de voordelige variant, ofwel de iPhone 8 refurbished kopen? Wij wensen je in ieder geval alvast veel plezier van jouw aanwinst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *