Op vakantie met een tiener? Dat is me een uitdaging! Gelukkig kan het hele gezin genieten van een geweldige vakantie wanneer je deze reis goed plant. Houd ook rekening met de behoefte van jouw tiener. Zo zorg je ervoor dat iedereen een leuke vakantie kan ervaren. Lees gauw verder wat tieners willen doen en beleven op vakantie om zo een fantastische reis voor het hele gezin te kunnen plannen.

Dit willen tieners doen en beleven op vakantie
© Pixabay.com

Coole activiteiten
Tieners willen vooraf coole activiteiten ondernemen. Een museum kun je het beste overslaan tijdens deze vakantie. Zoek naar leuke activiteiten die uitdagend zijn voor tieners. Heb jij sportieve zonen en dochters? Dan kun je bijvoorbeeld een klimpark bezoeken of een dagje gaan raften. Weet jij zelf niet goed welke activiteiten leuk zijn voor jouw tieners? Laat ze dan zelf een activiteit naar keuze uitkiezen voor de vakantie. Zo betrek je de tieners al vooraf bij het boeken van de reis.

Dagje strand
Eigenlijk zijn tieners heel makkelijk om mee te nemen om vakantie. Je wilt vaak als ouder veel meer dan dat de tieners willen. Een tiener heeft vooral behoefte aan gewoon lekker rustig aan doen. Boek een vakantie in de buurt van het strand. Zo kan jouw tiener gewoon lekker aan het strand hangen en genieten van een heerlijke zonvakantie.

Nieuwe vrienden maken
Tieners hebben niet altijd zin om de hele vakantie met hun ouders door te brengen. Het is daarom slim om een vakantie te boeken in een omgeving of op een camping waar meerdere tieners zijn. Zo kunnen jouw tieners nieuwe vrienden maken tijdens de vakantie en ook samen avonturen beleven. Ook kun je ervoor kiezen om met bevriende families op vakantie te gaan. Zo hebben de tieners altijd andere leeftijdsgenootjes om samen avonturen te beleven.

Eigen tijd
Tieners hebben ook behoefte aan gewoon tijd voor hunzelf. Ze zitten niet te wachten om de hele dag met hun ouders en broertjes en zusjes op stap te zijn. Plan daarom tijdens de vakantie ook eigen tijd in voor de tieners. Ze kunnen dan gewoon even niks doen of contact opnemen met het thuisfront. Door de vakantie niet helemaal vol te plannen, heb je genoeg flexibiliteit voor de tieners.

Dit willen tieners doen en beleven
© Pixabay.com

Winkelen
Met tienermeiden in huis is een vakantie natuurlijk een goede reden om te gaan shoppen. Wil je dat jouw tienermeiden een goede vakantie beleven? Zorg er dan voor dat je in de buurt van een grote stad op vakantie gaat. Je kunt dat tijdens de vakantie een dagje gaan winkelen in de grote stad. Een beter uitje tijdens de vakantie kun je niet plannen voor tienermeiden.

Voorkom verveling
Wanneer tieners zich gaan vervelen op vakantie, kan dit de sfeer van het hele gezin aantasten. Zorg ervoor dat er genoeg manieren zijn voor entertainment op reis. Neem verschillende bordspellen of een pak kaarten mee. Zorg er ook voor dat je films gedownload hebt op jouw telefoon of tablet. Mocht het wifi bereik niet alles zijn op vakantie, kunnen jouw tieners nog altijd films kijken.

Met tieners op vakantie gaan, kan voor veel ouders nog een behoorlijke opgave zijn. Tieners hebben een flinke mening en kunnen de sfeer van het gezin goed bepalen. Zorg ervoor dat je de tieners laat meedenken in het organiseren van de vakantie en plan activiteiten die leuk zijn voor deze leeftijdsgroep. Zo geniet je allemaal van een onvergetelijke vakantie.

1 reactie op “Dit willen tieners doen en beleven op vakantie

  1. Katrien says:

    Als wij op vakantie gaan, zorgen we voor een gezonde mix: bijvoorbeeld een wandeling in de bergen, maar dan ook een dagje in een buitenlands pretpark, zoals Europapark of Legoland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *