De geboorte van een baby brengt altijd veel geluk voor de familie, want het is een nieuw leven dat begint. Maar het kan ook veel zorgen baren, vooral voor vaders en moeders die voor de eerste keer een kind krijgen. Een van de belangrijkste zorgen is de babykleding. Het is moeilijk om te weten wat te kopen, hoeveel en hoe lang ze zullen duren, want kinderen groeien heel snel op.

6 kledingstukken die niet in de garderobe van de baby kunnen ontbreken
© Pixabay.com

Omdat er veel twijfels zijn, hebben we besloten om deze post te creëren waarin we aangeven wat de belangrijkste stukken zijn vanaf de komst van de baby tot aan zijn eerste maanden. Kijk eens aan!

1. Moederschapsset
In de eerste twee maanden na de geboorte draagt het kind deze moederschapssets, ook als het langer in het ziekenhuis moet blijven. Ze zijn praktisch, gemakkelijk aan en uit te trekken, en idealiter zijn ze gemaakt van koude wol of linnen, omdat deze stoffen, omdat ze natuurlijk zijn, beter omgaan met warm of zelfs koud weer.

Hoewel er een traditie is, waarbij de baby op de eerste dag van zijn leven geel moet dragen en op de dag dat hij de kraamafdeling verlaat rood, zijn de kleuren altijd ter discretie van de ouders!

2. Body met korte en lange mouwen
Deze stukken zullen veel gebruikt worden, zowel in de zomer als in de winter, dus het is belangrijk om te kiezen voor zowel modellen met korte als met lange mouwen. Ze hebben ook het voordeel dat ze praktisch en gemakkelijk te combineren zijn met andere onderdelen.

De beste stof om in te investeren is katoen, wat meer comfort voor de baby in het dagelijks leven bevordert en ook omdat het een natuurlijke stof is en zich aanpast aan warme en koude klimaten.

6 kledingstukken die niet in de garderobe van baby kunnen ontbreken
© Pixabay.com

3. Overalls
Een van de voordelen van een overall is dat deze uit één stuk bestaat, wat het verschonen van luiers veel gemakkelijker maakt, vooral tijdens de eerste maanden van de baby. Er zijn verschillende modellen en u kunt er meerdere kopen.

Wanneer u de kraamafdeling verlaat, is het ideaal voor uw baby om ongeveer 4 overalls in de pasgeborene maat te hebben. Van 1 tot 3 maanden zal de grootte van de baby zijn toegenomen.U kunt dus nog 6 kleine maatpakken kopen.

Van 3 tot 6 maanden heeft u nog 6 stuks nodig, alleen deze keer in het medium formaat. Met 6 tot 9 maanden moet u grote overalls kopen – na het eerste jaar hebben kinderkasten de neiging om volledig te veranderen.

4. T-shirts met korte en lange mouwen
Afhankelijk van het klimaat van de plaats waar u woont, zult u meer t-shirts met korte of lange mouwen hebben. Het ideaal is om 4 t-shirts met korte mouwen en minstens 2 t-shirts met lange mouwen te hebben. Als je in een erg koud gebied woont, kun je het tegenovergestelde doen.

5. Broek (met of zonder voeten)
De broek wordt meer gedragen na de 6 maanden van de geboorte. Maar het is belangrijk om minstens 3 stuks te hebben voor het geval het weer koud wordt of zelfs om ‘s nachts uit te gaan en het kind niet koud te laten voelen.

6. Items die geen kleding zijn, maar die ook essentieel zijn
Naast de kleding zijn er nog vele andere zaken nodig om het dagelijkse leven van de baby te vergemakkelijken en natuurlijk ook het uwe. Kijk eens aan: slabben, zachte handdoeken, dekens, luiers in doek, lakens, spreien, kussenslopen en meer

Voor de babykamer, al het nodige comfort. Maar vergeet na het verzorgen van de decoratie niet om minstens 4 sets lakens en slopen, 1 deken, 2 spreien en een kussen te hebben om uw kind te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *