Als u voor het eerst op reis gaat met uw baby, komt er veel op u af. Want hoe kunt u op een prettige en comfortabele manier op reis gaan met uw kleine wondertje? Zeker als u het vliegtuig pakt voor een vakantie, familiebezoek of om een andere reden, is het meenemen van een baby best een uitdaging. Iets om vooraf goed over na te denken en u voor te bereiden. Dit geldt niet alleen voor een vlucht per vliegtuig, maar natuurlijk ook als u een wat langere autorit op de planning heeft of als u gebruikmaakt van vervoersmiddelen als een bus of camper. Op een prettige en fijne manier kunnen reizen is iets waar u als moeder of vader gelukkig veel invloed op heeft. Maak gebruik van onderstaande adviezen om het uzelf en uw baby op een reis een stuk gemakkelijker te maken!

Comfortabel reizen met een baby
© Pixabay.com

Kies eerst voor een weekendje weg
Om te kijken hoe het reizen met een baby gaat, kunt u het beste eerst kiezen voor een weekendje weg in de buurt. Direct een lange (internationale) vlucht maken met een baby van enkele maanden oud kan natuurlijk. Maar het is slim om eerst in de buurt praktijkervaring op te doen. Mocht het dan totaal niet lopen, loopt uw baby alleen maar te huilen en gaan er ook nog andere dingen niet goed? Dan weet u dat en kunt beter beslissen of een vliegreis of lange autoreis wel verstandig is. Of u weet wat u moet aanpassen en/of meenemen om een reis langere wél mogelijk te maken.

Zorg voor voldoende kleding, voeding en andere benodigdheden
Gedurende de (vlieg)reis, maar zeker ook op locatie, is het belangrijk dat u over de juiste spullen beschikt om uw baby goed te kunnen verzorgen. Cruciaal zijn natuurlijk voldoende (schone) kleding, zoals schone rompertjes en luiers. Maar ook een drinkflesje, melkpoeder, hapjes voor de kleine, zalfjes, een speen, spuugdoekjes, billendoekjes en eventueel medicijnen zijn belangrijk om achter de hand te hebben. Zorg dus dat u voldoende voeding, materialen en benodigdheden voor uw baby op voorraad heeft. Dit geldt zeker als u langer op vakantie gaat, omdat in het bestemmingsgebied lang niet altijd alles te koop is wat u van huis uit gewend bent om te gebruiken.

Comfortabel reizen met baby
© Pixabay.com

Zorg voor een vaste dagstructuur
Het is aan te raden om te proberen de vaste dagstructuur en gewoontes van thuis mee te nemen op vakantie. Pas de voedingstijden, slaapmomenten en dergelijke – als dat mogelijk is – niet aan. Zo blijft uw baby in de structuur die hij of zij gewend is. En dat is natuurlijk van groot belang voor het humeur en gezonde ritme van uw kleintje!

Let op de faciliteiten van de geboekte accommodatie
Vergeet niet om qua boeking goed op te letten wat er op uw vakantiebestemming aanwezig is voor uw baby. Een kinderstoel, wiegje of kinderbed zijn wat dit betreft minimale eisen voor een comfortabel vakantieverblijf met een kleine baby.

Pas uw dagplanning aan op uw baby
Toen u nog geen kleintje had was een vakantiedag inplannen geen probleem. Een dagje op het strand rondhangen, een café of museum bezoeken: zonder baby is dit allemaal geen probleem. Als ouder is de situatie veranderd. Plan daarom van tevoren doordacht in welke activiteiten u op vakantie wilt en gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *