Er zijn tal van babyfoons verkrijgbaar. Hoe ga je de juiste vinden voor jullie gezin? Allereerst is het belangrijk om voor jezelf je eisen en wensen op een rijtje te zetten. Misschien vind je het wel erg belangrijk dat de babyfoon voorzien is van een camera, of wil je juist geen camera maar een eenvoudig model. Om het je makkelijk te maken hebben wij een groot aantal babyfoons met elkaar vergeleken, om zo tot deze top 3 te komen.

De 3 beste babyfoons
© Pixabay.com

Tijdens het testen hebben we rekening gehouden met de functionaliteiten, de prijs/kwaliteitverhouding en reviews van echte gebruikers. De testen van andere consumentenorganisaties zijn ook meegenomen om uit te komen op deze 3 beste babyfoons.

Philips Avent SCD 723

Er zijn meerdere modellen van Philips die uitstekend uit de test komen. Het verschil zit hem voornamelijk in de extra functies en de prijs. Zo is deze babyfoon voorzien van een terugspreekfunctie, een nachtlampje en een thermometer. Ook is de babyfoon voorzien van een eco modus en zorgt de DECT verbinding ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn. De SCD 723 is voorzien van een laadstation, zodat je de accu van de babyfoon in een handomdraai op kunt laden als deze leeg is. Je hoeft de babyfoon alleen maar in de lader te klikken. Daarnaast is de babyfoon voorzien van een nachtmodus. De adviesprijs voor dit apparaat bedraagt €110,-, maar in diverse webwinkels kun je deze al een stuk goedkoper aanschaffen voor rond de €80,-.

Luvion Essential

De Luvion Essential heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Ouders van Nu award en de ‘Best uit test’ van het platform Kek Mama. Deze babyfoon is voorzien van een groot kleuren beeldscherm van 3,5″ en een groot aantal praktische functies. Uiteraard zijn de essentiële zaken allemaal aanwezig, zoals een batterij-indicator, kamertemperatuur, nachtzicht, terugspreekfunctie en visuele geluidsindicatie. Het is zelfs mogelijk om in te zoomen op je baby, zodat je goed kunt zien wat hij of zij allemaal aan het doen is.

De 3 beste babyfoon
© Pixabay.com

Wat extra handig is, is dat je extra camera’s aan kunt sluiten op de Luvion Essential. Hierdoor kun je ook eventuele broertjes en zusjes in de gaten houden. Er is ook een uitvoering met een draaibare camera waarvan je de camera op afstand kunt bedienen. Met een adviesprijs van €159,- is deze babyfoon wel aan de prijs, maar veel ouders zweren bij dit model.

Alecto DVM 200

De Alecto DVM 200 heeft een camera die op afstand te draaien is. Op het grote scherm van maar liefst 4,3″ kun je jouw kleintje goed bekijken. De Consumentenbond heeft deze babyfoon eind 2019 uitgeroepen tot ‘Beste koop’. Deze babyfoon is onder andere voorzien van nachtzicht, een thermometer, terugspreekfunctie en het is mogelijk om slaapliedjes af te spelen als je kleintje wakker wordt. Het is mogelijk om in totaal 4 camera’s aan te sluiten, waardoor deze babyfoon ook geschikt is met meerdere kinderen. De kosten bedragen tussen de €169,- en €189,- afhankelijk van waar je de babyfoon koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *