Heb je al eens gehoord van liniment? Deze mengeling van olijfolie en kalkwater is een geniaal product om de billetjes van je baby te reinigen én beschermen. De ideale vervanger van vochtige doekjes dus!

© Pexels.com

Wat is liniment?

Zuiver liniment is een mix van olijfolie en kalkwater en een 100
% natuurlijk product. Je kunt het kant-en-klaar kopen en reinigt er probleemloos de billetjes van je baby mee. Daarnaast beschermt het product de babyhuid. In tegenstelling tot ons buurland Frankrijk, waar het razend populair is, was liniment tot enkele jaren terug tamelijk onbekend bij ons. Maar ondertussen wint het aan terrein! En dat is niet zonder reden: liniment is een absolute topper die je zeker in huis moet halen!

Waarom zou ik liniment gebruiken?

Op het eerste gezicht is er niets mis met vochtige doekjes. Ze zijn hygiënisch en zeer praktisch. Water wordt overbodig dus je kan te allen tijde de billetjes van je baby’tje reinigen. Het nadeel van vochtige doekjes en waterdoekjes is dat ze slecht zijn voor het milieu én dat de meeste baby’s er huiduitslag en rode billetjes van krijgen.

Liniment is een product met een zeer zachte en zuivere formulering, ideaal voor de gevoelige huid van baby’s. Bovendien hoef je de billetjes nadien niet af te spoelen en te drogen. Qua gebruik minstens even snel dan een vochtig doekje dus.

Waterdoekjes hebben ook enkel een reinigend effect. Liniment daarentegen reinigt, verzorgt én beschermt.

© Pexels.com

Hoe gebruik je liniment?

Liniment is eenvoudig in gebruik. Je schudt met het flesje en doet wat product op een droog (herbruikbaar) doekje. Vervolgens reinig je de billetjes van je baby. Spoelen hoeft niet: liniment mag gewoon op de billetjes blijven zitten. Het laat namelijk een beschermend laagje achter.

Liniment: multi-inzetbaar

Naast het reinigen van babybilletjes, kan je liniment ook inzetten in de rest van je babyverzorgingsritueel, dat van je peuter, én van jezelf!

  • Beschermt het poepje van je baby: een laagje liniment fungeert als beschermende balsem en neutraliseert zuur.
  • Beschermt de droge huid van je baby: smeer wat liniment op de droogste plekjes van de huid voor het badje. Deze filter zorgt voor extra bescherming. Het lauwe/warme badwater zal het huidje minder uitdrogen.
  • Verzacht bij eczeem.
  • Verwijdert make-up.
  • Verwijdert melkkorstjes: breng wat liniment aan op de hoofdhuid, laat goed inwerken (+/- 30 min.) en was de haartjes met een milde babyshampoo en een washandje.
  • Frist gezichtjes van baby’s, peuters en kleuters op: de ideale snoetenpoetser!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *