Frankrijk is een erg populaire vakantiebestemming. Niet alleen voor mensen die graag even met vrienden een aantal dagen er tussenuit willen, maar ook voor gezinnen met kinderen. In Frankrijk valt namelijk behoorlijk wat te doen en het land biedt als het gaat om een vakantie diverse opties. Niet alleen shoppen in de stad is mogelijk, je kunt in het land ook van diverse uitzichten en natuurgebieden genieten, er zijn plaatsen waar kinderen kunnen spelen en diverse activiteiten kunnen doen, er zijn verschillende gerechten die uniek zijn en er zijn talloze opties wat betreft het verblijf. Hieronder lees je meer over een leuke gezinsvakantie in Frankrijk.

Kindvriendelijke vakanties in Frankrijk
© Pixabay.com

Wat te doen tijdens een gezinsvakantie in Frankrijk?
Gedurende een gezinsvakantie kun je verschillende dingen doen met de familie. Wat je allemaal doet ligt er eigenlijk maar net aan waar je van houdt. Zo is het mogelijk om te kiezen voor diverse activiteiten zoals zwemmen en het eventueel beoefenen van watersporten. Zo zijn er in Frankrijk veel plaatsen waar kinderen watersporten kunnen doen, maar ook volwassenen kunnen hier genieten van de adrenaline. Opties zijn bijvoorbeeld paraseilen boven het water of jetskiën. Kinderen kunnen eindeloos zwemmen in zowel de zee als in een zwembad. Verder kun je bijvoorbeeld met het gezin kanoën of een boot huren. Naast dit soort activiteiten zijn er in het land uiteraard ook zat mogelijkheden om te shoppen in centra, maar ook is Frankrijk erg rijk aan geschiedenis en kunnen er talloze musea worden bezocht waar kinderen veel kunnen leren.

Waar te verblijven gedurende een gezinsvakantie in Frankrijk?
Waar je exact verblijft met het gezin hangt af van veel situaties. Het is een aanrader een plek te kiezen waar in de buurt veel dingen te doen zijn waar je zelf van houdt. Even een kijkje nemen op bijvoorbeeld Evancy appartementen en hotelresidenties in Frankrijk kan een leuke optie zijn. Veel mensen willen op hun vakantie niet te veel van plek naar plek rijden en geen groot deel van de dag in de auto doorbrengen. Dit is begrijpelijk, maar het is dan een aanrader te verblijven op een plek waar alles wat je wilt doen redelijk in de buurt is. Het is dus niet handig om te verblijven in het centrum als je eigenlijk komt voor een strandvakantie. Kies de plek waar je je nachten doorbrengt dus zeer bewust. Houd je bijvoorbeeld van shoppen en geschiedenis? Kies dan een locatie met zowel musea als een centrum in de buurt.

Kindvriendelijke vakanties in Frankrij
© Pixabay.com

Eten en drinken tijdens een gezinsvakantie in Frankrijk
Uiteraard moet er ook op vakantie worden gegeten en gedronken. Het is zo dat Frankrijk bekend staat om diverse gerechten, maar ook om verschillende tussendoortjes. Zo kent iedereen de populaire Franse croissants bijvoorbeeld wel. Op veel Franse plaatsen worden er verder in de avond bijvoorbeeld mosselen gegeten. Mosselen kunnen met diverse sauzen en diverse ingrediënten geserveerd worden. Verder is de Franse Ratatouille ook een erg bekend gerecht. In veel klassieke Franse restaurants kun je dit gewoon bestellen. Daarnaast heeft het land ook een populaire uiensoep die vaak ook behoorlijk in de smaak valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *