Reizen met een peuter of kleuter kan voor heel wat stress zorgen bij de ouders. Je zit natuurlijk niet te wachten op huilpartijen in de auto of in het vliegtuig. Wil jij zonder zorgen kunnen reizen met jouw peuter of kleuter? Lees dan de volgende handige tips om comfortabel te reizen met het hele gezin!

Op reis met peuter of kleuter
© Pixabay.com

Maak het jezelf niet te moeilijk
Zit je nu al in de stress over de eventuele vliegreis met jouw peuter? Maak het jezelf niet te moeilijk! Op jonge leeftijd registreren kinderen nog helemaal niet of ze nu op vakantie zijn geweest in de Ardennen of in Australië. Maak het daarom jezelf niet te moeilijk als het gaat om vakantie met een peuter of kleuter. Zorg het liefst voor een kleine afstand die goed te doen is in de auto en geniet zo van een onbezorgde vakantie. Maak het jezelf niet te moeilijk!

‘s Nachts vertrekken
Een slimme manier om te reizen met jonge kinderen, doe je door ‘s nachts te vertrekken. Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie? Vertrek dat rond een uur of één ‘s nachts. Zo kunnen jouw kinderen gewoon slapen in de auto en rijden jullie naar de vakantiebestemming. Zo voorkom je ruzie en huilpartijen in de auto. Je bent dan wel gaar wanneer je aankomt, maar het is toch vakantie! Je kunt lekker rustig aandoen. Wanneer je ‘s avonds rijdt, vermijd je ook de drukte op de weg. Zo ben je sneller en zonder file op de bestemming.

Wanneer jouw kinderen slapen tijdens de reis, hoef je niet zo vaak te stoppen en kun je gewoon doorrijden. Hierdoor hoeft de reis niet zo lang te duren. Zo reis je comfortabel met jouw jonge kinderen.

TV in de auto
Jouw rit verloopt een stuk soepeler wanneer jouw peuter of kleuter iets te doen heeft. Op deze leeftijd kunnen kinderen zich nog moeilijk zelf vermaken. Het is daarom echt een zegen om een tv schermpje in de auto te plaatsen. Zo kun je tijdens de reis leuke kinderfilmpjes aanzetten en hoor je niets meer op de achterbank. Jouw peuter is dan niet afgeleid en kan gewoon lekker filmpjes kijken onderweg.

Op reis met peuter
© Pixabay.com

Knuffel mee
Op reis gaan betekent het bekende achterlaten. Dit kan voor peuters en kleuters nog best lastig zijn. Zoveel nieuwe indrukken en nieuwe dingen meemaken. Neem daarom altijd de favoriete knuffel of deken mee van jouw peuter of kleuter. Zo hebben ze altijd een comfortabel gevoel van iets bekends.

Maak er een feestje van
Veel ouders kijken op tegen een lange reis. Maar wanneer je een feestje maakt van de reis, kan het hele gezin genieten van een goede start van de vakantie. Neem lekkere dingen mee voor onderweg en maak af en toe een langere stop. Veel tankstations langs de snelwegen hebben speeltoestellen of een kleine speeltuin. Merk je dat de rit lang duurt voor jouw peuter? Maak dan even een langere stop en geniet met z’n allen van een uurtje buitenspelen. Zo wordt de reis zelf al een goede start van de vakantie.

Ga jij ook binnenkort op reis met jouw peuter of kleuter? Maak dan gebruik van bovenstaande tips om deze reis zorgeloos door te komen. Geniet van een geweldige start van de vakantie en geniet met het hele gezin van een gezellige reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *