Het aanbod van schoonheidsproducten is zo groot! Wie weet nog wat te kiezen? Bovendien, op basis van welke criteria doen we dat eigenlijk best? Houd alvast in gedachten dat kwaliteit zeker en vast van belang en alles behalve overbodig is. Met L’Occitane en Kérastase als perfecte voorbeelden laat ik je kennis maken met de luxe die iedereen verdient wanneer het op persoonlijke verzorging aankomt. Want een goede verzorging is de basis voor een gezond en gelukkig lichaam. En laten we eerlijk zijn, dat zou niet eens als luxe beschouwd mogen worden, maar als vanzelfsprekend.

Kwaliteitsproducten zijn geen overbodige luxe
© Pixabay.com

Kwaliteit boven kwantiteit

Wanneer je op zoek bent naar een product waar je zo weinig mogelijk geld aan wilt uitgeven, dan ga je helaas een teleurstellend aanbod tegemoet komen. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen schoonheidsproducten en kleren bijvoorbeeld. Bij kleren kan je heel makkelijk besparen omdat je veel prijscategorieën hebt die verschil kunnen maken in de kwaliteit van de producten, maar de kans is klein dat dit een effect gaat hebben op jouw gezondheid. Wanneer jouw huid of haar te maken krijgt met minder kwalitatieve producten, kan dit wel een klein tot ernstig effect hebben op jouw gezondheid. Enkele gevolgen van dergelijke producten zijn onder andere allergische reacties die optreden, huidirritaties, haaruitval…

L’Occitane hecht belang aan kwalitatieve ingrediënten en een zo aangenaam mogelijke ervaring voor de gebruiker. Dit merk zal altijd proberen om zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten zoals kruiden- of bloemenwater, plantenextracten en etherische oliën te gebruiken. Bovendien gaan ze elk product uitgebreid testen op een grote variëteit aan huid- of haartypes om goede resultaten te kunnen garanderen.

Ook Kérastase hecht heel veel belang aan de ingrediënten die ze in hun huid- en haarproducten gebruiken om heilzame resultaten te bekomen. Het heeft een heel erg uitgebreid aanbod van verschillende soorten producten om hun producten zo persoonlijk mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat geen enkel huid- of haartype wordt uitgesloten. Met andere woorden, voor ieder wat wils. Daarnaast letten deze kwaliteitsmerken ook op details, zoals de verpakking van hun producten, die alleen maar een positieve bijdrage leveren aan de gebruikservaring.

Kwaliteitsproducten zijn geen overbodige lux
© Pixabay.com

Betrouwbare bronnen

Buiten het feit dat het belangrijk is om onze eigen gezondheid in aanmerking te nemen, moeten we rekening houden met het welzijn van anderen en onze planeet. Beide merken zijn bezig met de duurzaamheid en herkomst van hun producten. De productie van l’Occitane vindt voornamelijk plaats in Frankrijk en de producten van Kérastase worden voornamelijk in Spanje geproduceerd. Dat wil zeggen dat dit niet in kansarme landen wordt uitgevoerd door onderbetaald personeel in armoedige omstandigheden. Als dit wel in kansarme landen wordt uitgevoerd, is dat enkel en alleen om de bevolking werkgelegenheid aan te bieden en heeft het een positieve bijdrage aan de welvaart van dit land. Een voorbeeld hiervan is de productie van karitéboter, ook gekend als shea butter, in Burkina Faso.

Prijs-kwaliteit speelt uiteraard ook een belangrijke rol bij het uitkiezen van schoonheidsproducten. Wanneer we alles in aanmerking nemen is het duidelijk dat beide merken in de juiste prijscategorie zitten met prijzen die variëren van 5 euro tot 150 euro. De artikelen die richting de 150 euro neigen zijn dan ook vaak pakketten met meerder producten. Kwaliteitsproducten zijn zeker geen overbodige luxe. Ze dienen voor ons eigen welzijn en bovendien hebben ze oog voor welvaart van anderen en onze planeet. Dit zijn geen twee, maar liefst drie vliegen in één klap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *