Zwanger zijn, de een vindt zichzelf met een buikje het mooist en de ander moet flink wennen aan haar nieuwe lichaam. Jouw lichaam groeit en jouw oude kleding past niet meer of zit niet lekker. In dit artikel lees je handige tips hoe je je tijdens jouw zwangerschap mooi kunt kleden en alsnog comfortabel kunt zijn.

Zo kleed je je mooi en comfortabel als je zwanger bent
© Pixabay.com

Zwangerschapskleding
Geniet van een ruim aanbod aan kleding dat perfect past bij jouw figuur. Zwangerschapskleding is speciaal gericht op zwangere dames en hun figuur. Deze kleding doet niet alleen eer aan jouw zwangere figuur, maar voldoet ook aan al jouw eisen voor comfort. Loop eens een winkel met zwangerschapsmode binnen of speur online naar de leukste boetiekjes. Door speciale zwangerschapskleding te kopen, heb je altijd kleding in huis dat lekker zit en ook goed past bij jouw zwangere buik.

Leggings
Als zwangere dame kun je eigenlijk niet zonder leggings. Jouw broeken en pantalons kunnen niet meer dicht met zo’n grote buik en het zit ook nog eens onaangenaam. Leggings daarentegen zorgen voor een comfortabel gevoel. Koop alvast een aantal leggings in een grotere maat zodat jouw buik mee kan groeien. Wist je ook dat er speciale zwangerschapsleggings bestaan? Deze leggings hebben extra veel groeiruimte bij de buik. Leggings kun je goed combineren met een oversized trui, een leuk kleedje of een rok.

Stretch
Jouw lichaam groeit negen maanden lang. Het is daarom fijn om kleding te hebben dat deze maanden ook mee kan groeien. Zorg ervoor bij het kopen van kleding dat je let op de rekbaarheid van de stoffen. Een stof dat goed rekt, kan namelijk de hele zwangerschap mee!

Zo kleed je je mooi en comfortabel als zwanger bent
© Pixabay.com

Natuurlijke stoffen
Wil jij je goed en comfortabel voelen tijdens de zwangerschap? Vermijd dan het liefst alle synthetische stoffen en kies voor natuurlijke alternatieven. Deze stoffen ademen namelijk beter en voelen een stuk fijner aan. Kies voor wol, katoen of zijde. Dit kan ook irritatie van de huid voorkomen.

Een leuk kleedje
Wanneer je zwanger bent, doe je er goed aan om jouw vrouwelijke figuur extra te accentueren. Geef jouw zwangere buik juist de aandacht en draag een leuk kleedje. Zo kun je pronken met jouw buikje en je geniet je van een goed gevoel. Je doet er goed aan om een aantal leuke kleedjes in te slaan wanneer je zwanger bent. Je kunt deze natuurlijk kopen bij een winkel met zwangerschapsmode, maar kleedjes kun je ook gewoon kopen bij de standaard modeketens. Koop eventueel een of twee maten groter en geniet van een modieuze outfit tijdens jouw zwangerschap.

Doe inspiratie op
Weet jij niet hoe jij je leuk en comfortabel kunt kleden tijdens de zwangerschap? Geen paniek! Je bent echt niet de eerste vrouw die zich niet gemakkelijk kan kleden tijdens deze negen maanden. Gelukkig kun je zowel in tijdschriften, als online genoeg inspiratie vinden. Volg bijvoorbeeld een aantal leuke mode blogs van zwangere vrouwen of maak een mode bord aan op Pinterest. Wanneer je inspiratie zoekt, kun je opeens genoeg motivatie vinden om jezelf leuk en modieus te kleden.

Straal tijdens jouw zwangerschap met een mooie outfit. Je kunt de nadruk leggen op jouw zwangere buik en hier goed mee pronken. Maak gebruik van de bovenstaande tips om je leuk en comfortabel te kleden tijdens de zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *