Op de markt vind je zoveel keuze als het om babyboeken gaat maar wat vinden baby’s nu het meest interessant? Er zijn knisper- en voelboekjes, boekjes met een vrolijk muziekje of herkenbare geluiden, badboekjes, voorlees– en knuffelboekjes en ga zo maar door. Baby’s moeten nog alles leren en kunnen zichzelf vaak vermaken met het bewegen van en kijken naar hun vingertjes. Wanneer ze iets ouder zijn en naar dingen gaan grijpen is het om het even wat ze ook maar in hun kleine handjes krijgen. Ze gaan op ontdekking en alles wat ze vastnemen zal de fijne motoriek zeker ten goede komen. We zetten voor jou en je kleine hummeltje een aantal boekjes op een rij.

Als de baby kon beslissen koos hij vast voor deze interessante boekjes
© Pixabay.com

Baby ziet (0 – 6 maanden)
De boekjes van de serie ‘Baby ziet’ is inmiddels heel bekend bij ouders met kleine kindjes. Het zijn kleine stevige boekjes in zwart/wit met hier en daar fel gekleurde sobere vormen. De vormen en kleuren stimuleren de hersenen en sporen de oogjes aan tot gericht kijken. Achteraan in het boekje zit een spiegeltje als verrassing, iets wat baby’s altijd doet kraaien van plezier.

Baby’s knisperboekje (0 – 36 maanden)
Geknisper en krakende geluidjes horen is voor een baby altijd een hele belevenis. Dit boekje, met opzichtig gekleurde tekeningen, kan hij makkelijk in zijn vuistje houden terwijl hij geboeid naar de verschillende geluidjes luistert.

Knuffelboekje Beer (0 – 18 maanden)
Omdat heel kleine baby’s nog niet echt felle kleurtjes kunnen onderscheiden is dit eerste Beer knuffelboekje in zwart/wit. Je kleintje zal niet alleen knisperende geluidjes horen maar het stimuleert ook de oogjes, ze kunnen er mee knuffelen en, wat voor baby’s heel belangrijk is, ze kunnen er ook op sabbelen.

Als de baby kon beslissen koos hij voor deze interessante boekjes
© Pixabay.com

Daar buiten loopt een schaap
Dit super leuke tastboekje werd ontwikkeld voor kindjes met een visuele- of gehoorbeperking. Het is uiteraard ook zeer geschikt voor andere kleintjes want het is een prachtig voelboekje. Het bevat mooi geïllustreerde kinderliedjes die je als mama, papa, grote zus of broer, kunt voorzingen terwijl je baby de bijhorende voelbare materialen kan ontdekken. Er zit ook een leuke CD bij met alle liedjes uit het boek zodat meezingen heel makkelijk wordt.

Rupsje Nooitgenoeg buggyboekje
In de reeks Rupsje Nooitgenoeg zijn al tientallen boekjes verschenen voor verschillende leeftijden. Het buggyboekje, dat in een mooi tasje geleverd wordt met een snoezig slabbetje, werd speciaal geschreven voor heel kleine kindjes. Een eerste verhalenboekje waarin het rupsje alles opeet wat op zijn pad komt. Door al dat lekkere eten wordt Rupsje Nooitgenoeg steeds dikker en dikker tot het zich nestelt in een coconnetje en uiteindelijk een mooie vlinder wordt. Het boekje werd vervaardigd in afwasbaar materiaal en is makkelijk te bevestigen aan een babystoel of kinderbuggy.

Boekjes met jouw baby in de hoofdrol
Tal van bedrijven bieden lees- en/of voorleesboekjes aan waarin het verhaal om jouw eigen baby draait. De keuzemogelijkheden zijn echt heel uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de hoofdrol in één van de bekendste Disney verhalen, Nijntje, Woezel en Pip enz. Baby’s beleven de dolste pret wanneer ze hun eigen naam horen in een verhaal waarin ze de meest gekke avonturen beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *