Op een praktische én stijlvolle manier een babykamer inrichten is niet zo gemakkelijk als veel aanstaande ouders vaak denken. Bij het inrichten van een mooie kamer voor uw aanstaande baby komt namelijk het nodige kijken. Zo moet er nagedacht worden over het behang aan de muren, het babymeubilair, de stijl en de kleuren die gebruikt worden en nog meer zaken. De tips en adviezen hieronder helpen u om de inrichting en vormgeving van een babykamer doordacht aan te pakken. Want iedere (aanstaande) ouder heeft maar één doel: een fraaie, goed uitziende kamer voor uw baby inrichten, die er niet alleen sfeervol uitziet, maar ook praktisch in het gebruik is.

Tips voor de mooiste babykamer
© Pixabay.com

Neem de tijd om inspiratie op te doen
Het klinkt wellicht als een open deur, maar de eerste stap richting een mooie en leuk ingerichte kamer voor de baby is om voldoende inspiratie op te doen. Online zijn talloze voorbeelden, fotomateriaal en ideeën te vinden. Want waarom zou u het wiel opnieuw willen uitvinden? Met name via sociale mediakanalen als Facebook, Instagram en Pinterest vindt u snel prachtige voorbeelden voor een kamer voor uw baby, of het nu een jongen of meisje wordt. Neemt de tijd en scroll een tijdje lekker door dit soort pagina’s. Komt u foto’s en ideeën tegen die u bevallen, sla die dan op uw computer op in een speciale map. Zo komt u al snel uit bij een ontwerp dat u aanspreekt en wordt het maken van een keuze een stuk gemakkelijker.

Visualiseer het kleurenpalet via een moodboard
Een tweede slimme manier om doordacht een kamer voor uw baby in te richten, is gebruikmaken van een moodboard. Dit fenomeen, dat letterlijk sfeerbord betekent, helpt om uw inrichtingsplannen te visualiseren. Zo heeft u, nog voor u spullen gaat aanschaffen, een goed beeld van het uiteindelijk visuele resultaat. Een moodboard kan op een A4’tje of een dunne houtplank gemaakt worden. Print afbeeldingen uit van het behang, de meubels, accessoires en het beddengoed dat u op het oog heeft. Deze kunt u op het A4’tje leggen, om zo te zien of en hoe de kleurenpatronen uit de verf komen. Past iets niet of vloeken de kleuren met elkaar, dan maakt u natuurlijk andere keuzes. Via een moodboard kunt u dus veilig en snel experimenteren met de samenstelling van de babykamer! En je kunt het moodboard prima gebruiken als een soort leidraad als je gaat shoppen. Superhandig dus!

Tips voor mooiste babykamer
© Pixabay.com

De inrichting: keuze voor muren, vloer, meubilair, beddengoed en decoratie
Nu is het tijd om te bepalen hoe u de muren en vloer wilt vormgeven. Kiest u voor een stoer tropisch jungle behang voor uw zoon? Of wordt het een rustige, egale lichte kleur als lichtgroen, lichtblauw of – als u een dochter verwacht – een roze variant? Ook over de vloer moet u nagedacht hebben. U kunt kiezen voor laminaat of parket als u van een klassieke en strakke uitstraling houdt. Nadeel kan zijn dat deze vloersoorten wel kunnen gaan kraken. Als u uw baby in de babykamer in bad doet, is een vochtwerende vloer in elk geval aan te raden. Tapijt is natuurlijk ook een optie: dit is verkrijgbaar in tal van soorten (zoals hoogpolig en laagpolig), relatief voordelig en tapijt is in alle gewenste kleuren beschikbaar. Het meubilair en kiezen van geschikt beddengoed is de volgende stap. Omdat de basiskleuren en basisinrichting bekend is, kunt u de babymeubels daarop eenvoudig afstemmen. Vergeet ten slotte niet om de nodige decoraties aan te schaffen: een leuk schilderij, een paar foto’s, knuffels voor de kleine, een voorleesboekje naast het bed et cetera en… klaar is Kees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *