Je kind gaat binnenkort naar de basisschool en het is dringend tijd voor nieuwe kledij. Je wilt je kind goed voorbereiden en ervoor zorgen dat hij niets te kort komt. Alleen heb je er totaal geen idee van welke kleding en vooral hoe veel kleding je precies voor hem moet kopen. Gelukkig kunnen wij je een handje helpen, met onderstaande tips!

Basiskledij voor 7- tot 12-jarigen
© Pixabay.com

Een outfit voor elk seizoen

Als je opzoek bent naar de juiste kledingstukken voor je kind, dan is het belangrijk om kledingstukken voor elk seizoen te voorzien. Koop steeds in sets, zodat je weet dat je kind zijn trui altijd kan combineren met een broek (of een rok). Over het algemeen zal je kind het kunnen doen met een set of 10-15. Het hoeft echt niet meer te zijn. Zo heb je voor elke dag een andere outfit en heb je ook nog enkele reserves, als je wekelijks wast. Voorzie outfits per seizoen. Kies bijvoorbeeld voor de herfst een lichte broek met een bloesje, voor de winter een dikke trui met een dikkere broek, voor de lente een driekwartsbroek met een topje of een T-shirt en voor de zomer een korte broek met T-shirt. Omdat het in ons landje al eens wisselvalig kan zijn, is het belangrijk om niet té veel zomerspullen te voorzien en eerder meer tussenseizoen outfits te kopen.

Koop basics

Het is ook een goed idee om voor je kind basics te kopen. Basics zijn broeken, T-shirts, rokken, kleedjes, truien, bloezen, enzovoort, in een neutrale kleur, zonder tekening op. Dat klinkt saai, maar als je ook enkele kleurrijke broeken en bloezen koopt, dan zijn ze leuk te combineren. Basics hebben als voordeel dat je met 10 kledingstukken ontzettend veel outfits kunt creëren. Daardoor spaar jij niet alleen geld uit, maar bespaar je ook nog eens ruimte in de kleerkast! Als je kind wat ouder is, dan kan je deze basics opfleuren met een aantal leuke accessoires, zoals een leuke riem, oorbellen of een ketting.

Basiskledij voor 7 tot 12 jaar
© Pixabay.com

Koop ravotkledij en feestkledij

Als je kleding voor je kind gaat kopen, dan moet je niet alleen denken aan kleding per seizoen, maar ook kleding per gelegenheid. Een basisschoolkind heeft deftige ‘alledaagse’ kleding nodig waar hij meer naar school kan, kledij om naar feestjes te gaan, maar ook kledij waarin hij met zijn vriendjes kan ravotten. Voorzie een stuk of drie feest outfits en koop de ravotkledij het liefst zo goedkoop mogelijk. Die kleding is toch bedoeld om mee te spelen, het heeft dus geen enkel nut om voor duurdere kledij te kiezen, want lang zal het waarschijnlijk niet meegaan.

Maak het jezelf makkelijk en deel de kleerkast praktisch in

Als je de juiste kledingstukken gevonden hebt, dan is het tijd om de kleerkast in te richten. Hang de kleding niet zomaar door elkaar, maar hanteer een systeem. Op die manier maak je het jezelf makkelijk en bespaar je tijd. Het is handig om de kleding van je kind per seizoen en/of per gelegenheid te hangen. Om jezelf nog meer tijd uit te sparen, kan je ook alle outfits samenhangen. Je hoeft het zeker niet op die manier te doen, het belangrijkste is, dat je een systeem vindt dat voor jou prettig en makkelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *