In de slaapkamer besteden we veel tijd in ons leven. Het moet een plek zijn waar we heerlijk kunnen rusten en slapen. Veel mensen hechten veel waarde aan een eigen plekje, de slaapkamer is er hier vaak een van. Ook voor kinderen moet de slaapkamer een gezellige en veilige plek zijn. Een lekkere plek om te kunnen spelen en zich terug te trekken. Maar hoe creëer je een perfecte kinderkamer?

Zo maak je van de kinderkamer een droomwereld
© Pixabay.com

Verschillende zones
Een kinderkamer moet u zien als een ruimte met veel verschillende functies. Uw kind wil er graag veel verschillende activiteiten kunnen doen. Dit is het best te bereiken door de ruimte op te delen in verschillende zones met verschillende functies. Denk aan een zone om te spelen, te studeren, lekker te zitten en natuurlijk te slapen. Om meer ruimte te bewaren, kunt u gebruik maken van multifunctionele meubels. Zo zal de kamer voldoen aan alle wensen van uw kind en wordt het zijn favoriete plekje van het huis.

Genoeg bergruimte
Kinderen zijn kleine verzamelaars en hebben nu eenmaal veel spullen. Daarom is genoeg bergruimte in de kinderkamer onvermijdelijk. Er zijn verschillende manieren om rommel op te bergen. Wel is het belangrijk om te zorgen dat de kinderen hun spullen weer makkelijk kunnen opzoeken. Spelen staat voor hen immers nog steeds boven de orde.

Creativiteit
Een kind heeft veel fantasie en creativiteit, waardoor het zich in een creatieve kamer ook meer thuis zal voelen. Maak weer het kind in u los en zorg voor een slaapkamer met een creatieve touch. Opvallende muren passen perfect in een kinderkamer. Dit hoeft niet een uit het oog spattende kleur te betekenen, maar kan ook worden bereikt met bijvoorbeeld muurstickers of behangpapier.
Houdt u kind van tekenen? Bordverf of whiteboardverf is dan een ideale optie voor de muren. Maar wanneer u liever niet heeft dat er op de meuren wordt gekleurd, is magneetverf een goed alternatief. Zo kan uw kind lekker aan de slag met allerlei magneten.

Zo maak je van de kinderkamer droomwereld
© Pixabay.com

Gordijnen
Gordijnen zijn niet alleen functioneel, maar geven ook veel sfeer aan een ruimte. Er bestaan gordijnen met een tal aan patronen. Houdt u dochter van prinsessen? Of heeft u een zoon die liever met auto’s speelt? Zoek samen met de kinderen naar het juiste gordijn. Zo wordt hun kamer echt een droomwereld.

Verlichting
Een kinderkamer moet goed verlicht zijn. Door de verschillende functies van de slaapkamer, is het verstandig om multifunctionele verlichting te gebruiken op meerdere plekken. De donkerte moet ze niet tegenhouden om hun eigen plekje op te zoeken.

Decoratie
Uw kind zal regelmatig met een eigen kunstwerkje of tekening thuiskomen. Ze zijn er trots op en willen ze graag aan iedereen showen. Maak een plek op hun kamer waar ze deze kunstwerken weg kunnen zetten, zodat de kinderkamer nog persoonlijker wordt.

De definitie van een perfecte kamer is voor iedereen anders. Luister naar de wensen en behoeften van uw kind, zodat het echt hun eigen plekje wordt. Let op de veiligheid, maar laat de fantasie en creativiteit ook de vrije loop. Creëer hun eigen droomwereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *