Kinderen in de kleuterleeftijd, dus van 3 tot 6 jaar, zijn vaak erg actief en levendig. Ze klauteren, spelen en ravotten heel wat af. Dit is natuurlijk ideaal, omdat ze dan in de avond lekker moe zijn en slapen als een roos. Maar aan de actieve levensfase waarin kleuters zitten, kleven ook enkele nadelen. Een van de nadelen is dat de kleding van een kleuter regelmatig de was in moet als ze weer eens buiten in een modderplas hebben lopen stampen. Of als ze bij een vriendje gevoetbald hebben. Een brede en ruime kleerkast met voldoende variatie en voorraad qua kleding is dan ook belangrijk als u thuis een of meer kleuters hebt rondlopen. Maar hoe ziet zo’n kledingkast voor peuters er qua inhoud uit? Welke kleertjes en kledingstukken moeten er minimaal aanwezig zijn om uw kleuter goed en passend te kunnen kleden? Wij zetten het hieronder voor u op een rijtje!

Deze stukken horen in de kleerkast van elke 3- tot 6-jarige zitten
© Pixabay.com

Onderkleding

Het aankleden van kleuters in de ochtend begint natuurlijk met lekker zittende onderkleding. Zorg daarom voor op zijn minst een kleerkast met zeven onderbroeken en even zoveel hemden. Zo kan uw kleuter elke dag fris en schoon onder goed aantrekken. Leuk is om het ondergoed samen met uw zoontje of dochter uit te zoeken, bijvoorbeeld via een online webshop. Vooral meisjes vinden dit erg leuk om te doen. Zo geeft u uzelf met uw kleuter nog wat extra quality time. Regel ten slotte een mooie voorraad sokken voor uw zoontje of dochtertje. Een paar sets warme sokken voor de winter is daarbij zeker een must.

Leuke broeken, rokjes, truien & t-shirts

Een set stijlvolle en stoere broekjes hoort er natuurlijk helemaal bij als u een kleuter heeft. Kies niet alleen voor spijkerbroekje of blauwe jeans, maar voor wat variatie qua kleuren. Zo kunt u de kleding voor uw kleuter qua kleuren en samenstelling lekker variëren. Als u een dochter heeft, mag een leuke voorraad rokjes, panty’s en maillots voor meisjes natuurlijk niet in de kledingkast ontbreken. Voorts is een voorraad truien voor de herfst en winter belangrijk om voor uw kleuter in te slaan. Kies hierbij voor vrolijke en opbeurende prints en kleuren, want de najaarsdagen en wintertijd zijn al donker genoeg. Voor het voorjaar en de zomer is een set van minstens zes leuke t-shirtjes echt het minimum dat in de kledingkast van uw kleuter hoort te liggen.

Deze stukken horen in de kleerkast van elke 3- tot 6-jarige te zitten
© Pixabay.com

Een paar jassen voor de zomer en de winter

Als het seizoen verandert, verandert de kleding natuurlijk mee. Daarom is het slim om per seizoen minstens één, maar liever twee jassen voor uw kleuter achter de hand te hebben. Een gezellig gekleurde zomerjas en een lekker warme winterjas zorgen voor het nodige extra comfort waar kleuters vandaag de dag behoefte aan hebben.

Vergeet ten slotte deze accessoires niet

Er is qua kleding natuurlijk nog het nodige dat in de kledingkast van een peuter thuishoort. Zo is een shawl altijd fijn voor koude dagen. Ook handschoenen horen er natuurlijk helemaal bij. Minstens twee paar schoenen, zoals sneakers en steviger schoenen voor de winter, zijn niet te missen. Een petje of muts is heerlijk comfortabel als het buiten erg koud is. Een laatste item dat echt een aanvulling is voor iedere kleerkast, is een warme en lekker zittende badjas. Als uw kleuter uit de douche of uit het bad komt, krijgt hij of zij het in elk geval niet koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *