Hoewel de dagen met kleine kinderen vaak lang lijken, gaan de jaren snel voorbij. Transport, lunchtassen enz., je hebt net genoeg energie over om jezelf naar bed te slepen, vroeg op te staan en terug te gaan naar de routine. Maar je moet proberen wat meer quality time met je kleuter door te brengen. Hier zijn enkele tips om te ontspannen met je kleuter.

Quality time met je kleuter
© Pixabay.com

Maak een pyjamawandeling
Bedtijd kan voor je kleuter kan chaotisch zijn. Een van de favoriete technieken om je peuter te kalmeren, als het weer het toelaat, is een “pyjamawandeling”. Dit is niet letterlijk in pyjama, maar net voordat hij zijn pyjama moet aantrekken. Het is een manier om je peuter zachtjes en langzaam te ontspannen. Dwaal langzaam door de buurt. Geen tussendoortjes, geen voetbal trappen onderweg, uitstel van het levendige gesprek tot morgen. Het is een speciale tijd om met je kleuter door te brengen op een moment dat er anders tijd verloren zou gaan voor tv.

Al doende leert men
Repareer nooit een lekkende kraan, vervang nooit een fietsband, schilder nooit het hekwerk of vervang het ovenfilter zonder dat je peuter in de buurt is. Kleine reparaties zijn een geweldige manier om tijd met ze door te brengen, terwijl je kleuter praktische ervaringen opdoet. De zolder, kelder en kruipruimte zijn allemaal klaslokalen om te leren hoe bepaalde zaken in huis werken en hoe ze veilig kunnen worden opgelost. Geef ze een zaklamp en leg uit wat voor soort werk je doet. Houd naarmate je kleuter ouder wordt de zaklamp aan hem. In plaats van bang te zijn dat dingen kapot gaan, zie het als een kans voor je peuter om ideeën te ontwikkelen en een kans om quality time door te brengen

Quality time met kleuter
© Pixabay.com

Speel mee met je kleuter
Als je besluit om videogames mee naar huis te nemen, doe dan je best om ze te bekijken en zelfs te leren spelen, zodat je dit deel van de wereld van je peuter kunt ervaren. Het is een activiteit waarbij je je peuter nooit hoeft te laten winnen, en het is een goede zaak voor kleuters om hun ouders als menselijk en soms te zien verliezen. Ten tweede zal er hilariteit zijn in het licht van je gebrek aan behendigheid. Ten slotte hebben sommige games een enigszins verlossende virtuele realiteit, omdat ze echte activiteiten nabootsen, zoals tafeltennis, bowlen, honkbal, skiën en dansen. Maar stel tijdslimieten in, zodat de virtuele realiteit van de kleuter de echte realiteit niet overtreft.

Serveer eens een ijsje en popcorn of toch iets gezonder
Hete zomerzon op een zondagmiddag of familiewinteravonden met warme chocolademelk of popcorn. Als je het wat gezonder wilt houden, kun je ook gebakken appels serveren met kaneel en rozijnen, aardbeientaart en bananensplits met yoghurtijs. Het is niet het eten dat telt, het is gewoon om het punt te maken. Leuk eten en speciale traktaties zijn gespreksaanzetten en geheugentrekkers. Je kleuter herinnert zich misschien niet elk onderwerp van discussie, grap of kriebel, maar ze zullen zich altijd graag gebakken appels en rozijnen herinneren. En natuurlijk zullen ze zich de gelegenheden herinneren die de speciale traktaties verdienden en dat ze het met jou hebben gedeeld. Als je een manier vindt om het beste te maken van elk moment dat je met je kleuter doorbrengt, zul je niet alleen een geweldige ouder zijn, maar je zult je kleuter ook leren om ooit zelf een goede volwassene en geweldige een ouder te zijn. Laat je kleuter zien hoe belangrijk de tijd is die u met hem doorbrengt, en je zult een impact hebben op de komende generaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *