De tijd gaat snel; je kind is ondertussen al een fiere kleuter. Wanneer je kindje opgroeit, is het belangrijk om een aantal aanpassingen te doen in de slaapkamer, zodat hij kan genieten van een heerlijke nachtrust. Hoe pak je dit aan?

In deze kinderkamer slaapt je kleuter als een roos
© Pixabay.com

Veranderen van bed

Als je kind groot wordt, dan zal je ook het bed moeten aanpassen. Welk bed je kiest is van groot belang, want het bepaalt de nachtrust van je kindje. Zorg dus voor een comfortabel bed dat er leuk uitziet. Er zijn verschillende bedden waaruit je kunt kiezen. Is de kinderkamer klein? Dan kan je kiezen voor een hoogslaper met een kleerkast onder. Dat ziet er niet alleen erg fraai uit, maar op die manier bespaar je ook heel veel plaats. Als er twee kinderen in een slaapkamer slapen, dan is een stapelbed een goede keuze. Is er voldoende ruimte? Dan zijn er nog meer mogelijkheden! Voor een jongen kan het bijvoorbeeld leuk zijn om te kiezen voor een bed in de vorm van een auto. Nog een leuke tip: een bed met schuiven. De schuiven kan je gebruiken voor het opbergen van knuffelbeesten, dekentjes of als je kind ouder wordt: boeken.

Laat je kind meebeslissen in de decoratie

Als je zeker wilt zijn dat je kind kan genieten van een goede nachtrust, dan is het belangrijk dat hij het fijn vindt in zijn kamer. Als je naar de winkel gaat om decoratiespulletjes te halen, neem je kind dan mee. Laat hem beslissen welk thema hij leuk vindt, maar bespreek wel op voorhand af wat hij precies mag kiezen. Op die manier voorkom je dat je kind heel de winkel gaat leeghalen. Duidelijke afspraken zijn dus belangrijk!

In deze kinderkamer slaapt je kleuter als roos
© Pixabay.com

Een hobbyplekje in de kamer

Je kind is nu kleuter, dat wil zeggen dat hij steeds meer zijn eigen persoontje begint te ontwikkelen. Tijdens deze fase is het belangrijk dat je kind genoeg ruimte heeft om te spelen en om zich bezig te houden met hobby’s. Denk hieraan wanneer je de kinderkamer inricht! Waar je bij grotere kinderen een bureau zou plaatsen, kan je hier een speelhoekje of leeshoekje inrichten, om je kind een eigen hobbyplekje te geven. Dit kan een klein tafeltje met stoeltjes zijn, waar je kind kan kleuren of een mat waarop hij kan turnen, afhankelijk van wat je kind leuk vindt. Het belangrijkste voor een kinderkamer, is dat het past bij de persoonlijkheid van je kind. Op die manier voelt hij zich goed in de kamer en zal hij dus ook beter slapen!

Kies voor zachte, speelse kleuren

Weet je niet goed welke kleur te kiezen voor de kinderkamer? Kies voor een kleurtje dat je kind zelf aangenaam vindt. Het is tenslotte je kind die erin moet slapen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor zachte kleuren, want donkere kleuren maken de ruimte te donker en kunnen sommige kinderen angstig maken. Voorzie ook een nachtkastje naast zijn bed met een nachtlampje op. Als je kind plots bang is, dan kan het lampje hem troost bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *