Wanneer u een of meer kinderen heeft, komt er als ouder veel op u af. Met name qua verzorging wordt er het nodige van u gevraagd. Kleine kinderen en zeker peuters kunnen nu eenmaal niet voor zichzelf zorgen en zijn volledig afhankelijk van hun vader en moeder. Een van de aandachtspunten om uw peuter gelukkig te maken, is zorgen voor goede, comfortabele en geschikte kleding voor elk seizoen. Maar welke kleding is dit? Wat mag er qua kledingstukken voor uw peuter tussen 1 en 3 jaar sowieso niet ontbreken in hun kleerkast? In dit blogartikel leest u alles over de minimale inhoud van de garderobekast van de allerkleinsten!

Onmisbare kledingstukken voor 1- tot 3-jarigen
© Pixabay.com

Voldoende korte broeken en t-shirts

Wanneer u kinderen heeft van 1 tot 3 jaar, is het aan te raden om minstens zes korte broeken en minimaal zes t-shirtjes aan te schaffen voor als het lekker weer is. Zes is een mooi aantal: u hoeft dan slechts één keer per week de was te draaien, omdat u voldoende voorraad heeft. Houd er ook rekening mee dat u een goede kwaliteit kleding koopt voor uw peuter. Peuters houden ervan rond te kruipen, te spelen en te klauteren. Hierdoor slijten hun kleren sneller. Kiest u voor kwaliteit

Peuterkleding voor de herfst en winter

Warme truien, lange broeken, shawls en natuurlijk een paar handschoenen mogen niet ontbreken als de herfst en winter voor de deur staan. Zorg dat u uw peuter warm en comfortabel kunt kleden in de koudere seizoenen. Zo minimaliseert u de kans dat uw peuter en verkoudheid oploopt of griep krijgt. Een kleerkast voor peuters dient minimaal drie broeken, vier warme truien, twee shawls en twee paar handschoenen te bevatten. Zo heeft u altijd kleding voorradig voor als het buiten guur en koud is.

Ondergoed & sokken

Onderkleding is natuurlijk een absolute must voor peuters, net als een goede voorraad sokjes. Koop daarom voldoende hemdjes, onderbroekjes en sokken voor uw peuter. Let hierbij niet alleen op de leuke uitstraling, kleuren en prints van het ondergoed, maar zeker ook op het comfort. Ondergoed is primair bedoeld om lekker te zitten en comfortabel gedragen te kunnen worden.

Onmisbare kledingstukken voor 1 tot 3 jaar
© Pixabay.com

Pyjama’s voor uw peuter

Meerdere pyjama’s vormen een cruciaal onderdeel van de kleerkast van iedere peuter. Kinderen in de leeftijd van 1 tot 3 jaar maken hun pyjama’s snel, al dan niet in hun slaap, vies en daarom is een voorraad van minstens drie pyjama’s een absolute must.

Linnen en beddengoed

Ten slotte is een voorraad linnengoed onmisbaar in de peuterkast. Zorg voor een flinke set van minimaal zeven handdoeken en zeven washandjes: voor elke dag één. Hygiëne is namelijk belangrijk voor de mens, maar zeker ook voor de allerkleinsten. Een schattige badjas is zeker ook een aanrader voor in de kleerkast. Als uw peuter uit bad komt of uit de douche, kan hij of zij lekker snel warm worden. Naast dit linnengoed komt het regelmatig voor dat het bed van uw kind verschoond moet worden. Ook als uw kind een luier draagt of al zindelijk is, is minimaal tweemaal per week het beddengoed vervangen aan te raden. Een lekker fris en schoon bed is namelijk goed voor de nachtrust van uw kleintje. Regel daarom meerdere kussenslopen, hoezen en omtrekken, zodat u altijd voldoende beddengoed achter de hand heeft om het bed van uw peuter op te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *