Het leven van een tiener is niet altijd makkelijk, maar dat geldt ook voor de ouders van tieners. Waar je je kleuter of basisschoolkind nog enthousiast kreeg voor de speeltuin of een ander uitje is je tiener maar moeilijk van de bank af te krijgen. De telefoon, gamen of gewoon hangen op de bank zijn veel belangrijker dan een activiteit ondernemen met je ouders. Wij hebben een aantal leuke activiteiten voor gezinnen met tieners op een rijtje gezet. Hier zit vast iets bij waar je je tiener wél mee van de bank afkrijgt.

Leuke activiteiten voor gezinnen met tieners
© Pixabay.com

Beleef avonturen in de Ardennen

Die bleke gezichten laten je zien, dat je tiener niet graag buitenkomt. Combineer het buiten zijn met een sportieve activiteit en ga op avontuur in de Ardennen. Ga kanovaren of klimmen. Dit zijn echte gezinsactiviteiten waarbij je goed moet samenwerken en zo een samenhorigheidsgevoel creëert.

Zoek de spanning op in een escaperoom

Welke tiener wil dat nu niet, zich laten opsluiten met zijn ouders? Bezoek een escaperoom en vind samen de weg naar buiten. Alleen door goed samen te werken, raadsels op te lossen en aanwijzingen te zoeken kan je ontsnappen.

Val elkaar aan met lasershooten

Ouders en pubers gaan niet altijd goed samen. Schiet de frustratie eruit en ga samen lasershooten. Raak je puber zo vaak mogelijk en zorg dat jij niet geraakt wordt. Trek een speciaal pak aan en schiet erop los met je eigen laserpistool.

Een pretpark blijft leuk

Een pretpark is misschien niet de meest originele activiteit, maar het blijft een leuk gezinsuitje. Ook tieners kunnen nog steeds genieten van een pretpark. Zo is Bobbejaanland ook heel geschikt voor oudere kinderen.

Leuke activiteiten voor gezinnen tieners
© Pixabay.com

Zoek de schat via GPS

Op veel plekken in België en daarbuiten zijn schatten verstopt die je kan vinden via GPS. Heb je de schat gevonden, dan teken je het logboek. Je tiener kan het vast niet laten om zich met het vinden van de schat te bemoeien als jij de mist ingaat met de GPS-signalen.

Bezoek een interactief museum

Veel kids vinden musea saai, maar een interactief museum is helemaal niet saai. Je mag zelf aan de slag en daardoor wordt een museumbezoek een echte beleving. Denk eens aan het Natuurhistorisch Museum in Brussel of Technopolis in Mechelen

Ga winkelen

Je maakt je zoon hier misschien niet zo blij mee, maar je dochter zeker wel. Trek een middag de stad in, kijk in etalages en struin door de kledingrekken. De middag eindig je op het terras onder het genot van een drankje.

Bezoek een stad

Met kleine kinderen is een stad bezoeken vaak minder geschikt. Dit is juist een hele leuke activiteit met je kids als ze wat groter zijn. Bezoek een Europese hoofdstad of zoek het wat dichterbij huis. Steden hebben genoeg te bieden van musea en winkels tot gezellige terrasjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *