Van hoofdpijn, jeuk, duizeligheid tot pijn in de onderrug en meer! De zwangerschap kan bij veel vrouwen gepaard gaan met vervelende zwangerschapskwaaltjes. Het is erg vervelend om deze negen maanden door te komen met vervelende klachten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze klachten te verlichten en eventueel te verhelpen. Zo blijkt genoeg beweging een manier te zijn om de klachten te verlichten of te verhelpen. Wil je weten hoe je tijdens de zwangerschap genoeg kunt bewegen om de kwaaltjes tegen te gaan? Lees dan gauw de volgende bewegingstips tegen zwangerschapskwaaltjes.

Bewegingstips tegen zwangerschapskwaaltjes
© Pixabay.com

Wandelen
De beste manier om in beweging te blijven is wandelen. Dit is een manier van bewegen dat niet al te inspannend is en niet gevaarlijk is. Zorg er voor dat je dagelijks een flinke wandeling maakt om zo in beweging te blijven. Dit verhelpt niet alleen pijnklachten van spieren of gewrichten, maar kan ook een opgeblazen gevoel of het vasthouden van vocht tegengaan. Ga er iedere dag op uit voor een wandelingetje en geniet van de frisse lucht en een goed portie beweging.

Zwemmen
Zeker wanneer je al last hebt van pijnklachten tijdens de zwangerschap, is zwemmen een perfecte optie voor beweging. In het water hoeft jouw lichaam minder kracht te zetten en is beweging minder pijnlijk. Je kunt ervoor kiezen om af en naar het zwembad te gaan en baantjes te strekken, of je kunt je inschrijven voor een AquaFit klas. Dit is een work-out klas maar dan in het water. Check bij het zwembad bij jou in de buurt of ze ook speciale klassen aanbieden voor zwangere vrouwen.

Zwangerschapsyoga
Yoga tijdens de zwangerschap is voor iedere zwangere dame aan te raden. Het is een perfecte manier om te bewegen, te stretchen en om je goed in je vel te voelen. Geniet van beweging op maat en leer fijne yogaposes. Deze poses kun je goed gebruiken tijdens de rest van je zwangerschap om te ontspannen en jouw lichaam te ontlasten. Daarnaast is zwangerschapsyoga ook erg fijn voor zwangere dames, omdat je hier ook ademhalingstechnieken leert. Deze ademhalingstechnieken kun je toepassen voor ontspanning, maar ook gebruiken tijdens de bevalling. Je leert tijdens deze lessen meer over jouw lichaam, contact maken met de baby tijdens de zwangerschap en leert over ontspanning en ademhalingstechnieken voor de bevalling.

Bewegingstips tegen zwangerschapskwaal
© Pixabay.com

Dansen
Ben jij zo van het verplichte sporten, maar wil je wel meer in beweging blijven tijdens de zwangerschap? Zet dan gewoon muziek aan en ga los op de beat. Doe bijvoorbeeld een kwartiertje dansen in de ochtend om je direct goed te voelen.

Personal coach
Wanneer je erge zwangerschapskwaaltjes hebt, is het slim om een professional in te schakelen om te helpen met de beweging. Een personal coach kan je helpen om te blijven bewegen en zorgt voor bewegingstips op maat. Het is een kleine investering, maar hier kun je veel profijt van hebben wanneer je merkt dat jouw zwangerschapskwaaltjes minder worden. Spreek bijvoorbeeld een keer per week af voor een sportsessie en blijf fit tijdens jouw zwangerschap.

Je kunt veel zwangerschapskwaaltjes verhelpen of verlichten door in beweging te blijven. Zo zorg je voor een gezonde hormoonhuishouding en voorkom je dat jouw spieren en gewrichten zwaar te lijden hebben tijdens jouw zwangerschap. Maak gebruik van de bovenstaande bewegingstips en kom in beweging voor een gezonde zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *