Tijdens de zwangerschap kun je huid soms uit balans zijn. Sommige vrouwen krijgen ineens een gladde, roze perzikhuid. Voor anderen worden zwangerschapshormonen echter een schoonheidsprobleem. Een droge huid kan vettig worden. Of er kunnen irriterende mee-eters of puistjes ontstaan, zoals tijdens de puberteit. Zelfs ernstige acne kan zich ontwikkelen. Dit komt door zogenaamde androgeen, die het lichaam steeds meer vrijgeeft. Deze mannelijke geslachtshormonen stimuleren de talgproductie. Tegelijkertijd stimuleren ze de groei van hoorncellen die zich ophopen wanneer de talgklieren worden geopend. Dit is een ongunstige combinatie die leidt tot puistjes, zelfs bij vrouwen voor wie puistjes een vreemd woord waren.

Tips voor een mooie huid tijdens de zwangerschap
© Pixabay.com

Verzorgingsproducten aanpassen aan de teint
Als de huid verandert, heeft ze ook andere zorg nodig. Als de huid plotseling meer talg aanmaakt, kan de overgang van een vettig naar vocht inbrengend product de conditie van de huid verbeteren. Het motto is eigenlijk: minder is meer! Vraag bij twijfel aan je dermatoloog, apotheker of schoonheidsspecialist welke reinigings- en verzorgingsproducten nu goed zijn voor je huid. Het is beter om niet te mengen met ernstigere of uitgebreidere huidonzuiverheden tot gevolg. Zelfs het uitdrukken van puistjes is taboe, omdat talg tot diep in de huid wordt geduwd, waardoor er een risico op ontsteking bestaat. Huismiddeltjes zoals tandpasta of tea tree olie zijn ook nadelig. Droog de huid of het kan allergieën veroorzaken.

Grondige en zachte verzorging
Je kunt zelf iets doen om een mooie huid te krijgen. Drink veel, let op een gezonde voeding en levensstijl. Zorg regelmatig voor je gezicht en decolleté. Het is belangrijk om de huid zo grondig en voorzichtig mogelijk te reinigen om overtollig talg en make-upresten te verwijderen. Om dit te doen, was je je gezicht en decolleté ‘s morgens en’ s avonds voordat je naar bed gaat met een neutrale ph. Dep de huid voorzichtig in plaats van erover te wrijven of te laten drogen. Verwen ten slotte je huid met een voedende crème die, zoals alle huidverzorgingsproducten, moet worden afgestemd op de huidige conditie van je huid. Als de huid nu vettiger is dan vroeger, heeft ze waarschijnlijk ‘s morgens iets vochtig nodig en geen nachtcrème. Zwangere vrouwen vermijden best producten die vet, olie en alcohol bevatten. Degenen die gevoelig reageren op geuren zullen in de apotheek zeker geen geparfumeerde producten vinden.

Tips voor een mooie huid tijdens zwangerschap
© Pixabay.com

Algemene verzorging
Alle aloë vera producten hydrateren en zijn goed. Ze veelzijdig, d.w.z. geschikt voor alle huidaandoeningen. Voor een zeer droge huid wordt een rijkere crème aanbevolen. Bijvoorbeeld met ureum (bijv. 3% ureum), Dexpanthenol en vitamines met wond genezende eigenschappen. In het geval van een vette huid mag de crème niet te rijk zijn, het bevordert de vorming van mee-eters. Bovendien kunnen deze crèmes ook antiverouderingsproducten bevatten met vitamine A-verbindingen (bijv.Retinol, retinaldehyde), die tijdens de zwangerschap taboe zijn.

Gezichtsversteveging en make-up
Een thermische waternevel op het gezicht kan huidontsteking ernstig verminderen. Lichte make-up bedekt huidonzuiverheden. Het is het beste om een product op waterbasis te gebruiken. Soms is het poeder voldoende om glanzende vlekken matter te maken en kleine oneffenheden te bedekken.

Bescherming tegen de zon
Bij sommige zwangere vrouwen creëert de huid donkerdere pigmentvlekjes bij blootstelling aan de zon. Dit komt door het hoge gehalte aan oestrogeen. UV-stralen Stimuleren de aanmaak van melanine (pigment). Meestal worden vrouwen met donkere huidtypes of sproeten getroffen. Bescherming tegen de zon helpt: draag zonnehoeden en gebruik crèmes met een beschermingsfactor van 50. Vermijd altijd zonnebaden, vooral als je de neiging hebt tot rosazea, d.w.z. rode, droge wangen met verwijde aderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *