Zwangerschap is een magische periode waarin nieuw leven in jouw buik groeit. Het is echter ook een periode vol uitdagingen en voorbereidingen. Bovenop de stress van het nakende kind kamp je ook nog eens met tal van lichamelijke ongemakken. Logisch dus dat je nog snel even de batterijen wenst op te laden en reisplannen hebt. Maar hoe pak je een dergelijke reis op een comfortabele manier aan? Enkele tips!

Zwanger en op reis Zo doe je het comfortabel
© Pixabay.com

Raadpleeg jouw arts

De eerste stap die je altijd moet zetten bij het maken van reisplannen als zwangere vrouw is jouw arts raadplegen. De ene zwangerschap is de andere immers niet en de ene vrouw is de andere niet. De mogelijke complicaties en gevaren zijn volstrekt uniek aan jouw situatie. Vraag dan op voorhand ook even een check-up aan om zeker te zijn van jouw mogelijkheden. Een gouden tip in dit verband is om even na te gaan wat je wel en niet mag innemen wat medicatie betreft. Stel samen met jouw arts een lijstje op met wat kan en niet kan.

Let op je voeding

Niets is zo oncomfortabel als zwangere vrouw dan ziek vallen in het land van bestemming. Om dat te vermijden zijn er gelukkig wel een aantal stappen wat jouw voeding betreft die je kunt nemen. Tracht bijvoorbeeld te vermijden om leidingwater te drinken. Ook fijne vleeswaren en rauwe producten zijn uit den boze. Ga je groenten en fruit naar binnen werken? Zorg er dan voor dat het goed afgespoeld is.

Zwanger en op reis
© Pixabay.com

Het transport

Ga je als zwangere vrouw voor optimaal comfort dan is de trein de beste keuze. In vergelijking met het vliegtuig heb je heel wat meer ruimte om te zitten. In vergelijking met de auto kamp je met heel wat minder schokken en een minder lange reisduur. Dat betekent natuurlijk niet dat het vliegtuig of de wagen uitgesloten zijn. Reis je met het vliegtuig informeer je best op voorhand over de beperkingen voor zwangere vrouwen bij de maatschappij in kwestie en de eventuele faciliteiten die ze aanbieden. Ga je met de wagen? Spreek dan met de chauffeur op voorhand af om vaak een pauze in te lassen. Ook al te bochtige wegen vallen bij voorkeur te vermijden. Een goede tip bij eender welke transportwijze: neem je gynaecologisch dossier en een doktersattest altijd mee. Bij problemen wordt je op die manier veel sneller geholpen.

Bekijk eens goed je koffer

Pakken als zwangere vrouw is toch altijd net een beetje anders dan pakken voor een andere reis. Zo voeg je aan jouw normale checklist best een paar items toe om comfortabel op reis te vertrekken. Naast het eerder vermeld medisch dossier zijn steunkousen niet te missen om relaxt op reis te vertrekken. Het lijkt misschien iets dat enkel voor oude vrouwtjes is, maar ook zwangere vrouwen hebben ze echt nodig om bijvoorbeeld flebitis te voorkomen. Daarnaast is het enige schoeisel dat je toegelaten bent om in te pakken comfortabel schoeisel. Gooi die hakken dus weg en learn to love jouw Crocs of aanverwanten. Ga je naar een plek waar de zon schijnt? Dan is een zonnehoedje een mist. Je wilt echt niet de zwangere vrouw met het gekende zwangerschapsmasker zijn.

De belangrijkste tip om comfortabel te reizen als zwangere vrouw? Gebruik je gezond verstand en luister naar je lichaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *