Als je zwanger bent dan zal er heel wat veranderen. Je zal voorzichtiger moeten zijn, je voeding aanpassen en bepaalde dingen mag je zelfs niet meer doen tijdens de zwangerschap. Seks is daar gelukkig niet één van. Vrijen tijdens de zwangerschap mag en is zelfs heel gezond. Toch zal het allemaal een beetje anders zijn. Waar moet je rekening mee houden?

Zwanger hoe zit dat nu met intimiteit
© Pixabay.com

Zin in seks

Of je zin of geen zin in seks zal hebben, zal sterk afhangen van hoelang je zwanger bent. Het is meestal zo dat vrouwen in de eerste 14 tot 16 weken totaal geen zin hebben om intiem te worden. Dat komt omdat ze zich moe en misselijk voelen en seks is dan het laatste in hun gedachten. Gelukkig is dat maar van korte duur, want na deze periode heb je als vrouw zelfs meer zin in seks dan tevoren. De vrouwelijke geslachtsdelen worden beter doorbloed, waardoor je extra geprikkeld wordt. In die periode kan het dus fijn zijn om van de intimiteit met je partner te genieten, want tijdens de laatste weken van je zwangerschap zal het weer minder zijn. Je buik zit dan in de weg en je voelt je sneller moe. Als je toch op het eind van je zwangerschap zin hebt, dan kan je hier gewoon zonder zorgen aan toegeven. Zelfs als het hoofdje van de baby al diep is ingedaald kan gemeenschap geen kwaad.

Seks op een andere manier

Je lichaam verandert veel tijdens de zwangerschap, dat wil dus ook zeggen dat je daar het best rekening mee houdt, wanneer je gaat vrijen. Als je al een dikkere buik hebt, pas dan het standje hierop aan. Als je gewoon op je rug ligt, dan kan er een druk op de buik ontstaan en dat is niet prettig voor je baby. Zoek een standje waarvan je beiden kunt genieten, maar waarbij je geen druk legt op je buik. Daarnaast kan het ook leuk zijn om intimiteit eens op een andere manier te ervaren. Spendeer meer tijd aan voorspel en geniet van elkaars lichaam op een andere manier. Je hebt nu het ideale excuus om je meer te laten verwennen door je partner!

Zwanger hoe zit dat met intimiteit
© Pixabay.com

In sommige gevallen kan je seks beter vermijden

Hoewel seks in de meeste gevallen geen kwaad kan, zijn er toch enkele uitzonderingen. Je kan beter niet vrijen als je vliezen al gebroken zijn of als je voortijdige weeën hebt. Als je dat wel doet, dan kan dit ervoor zorgen dat de bevalling al gaat doorzetten. Hou hier dus wel rekening mee!

De invloed op je lichaam

Wanneer je vrijt, dan ga je de dingen wel een beetje anders ervaren. Een orgasme voelt anders dan ervoor en kan in sommige gevallen zelfs lichte buikpijn veroorzaken. Het kan echter geen kwaad, dus je hoeft er niet bang voor te zijn. Daarnaast kan het ook zijn dat je na het vrijen bloedverlies hebt. Dat komt omdat de penis de baarmoedermond aanraakt. Als je dit ziet, dan moet je niet panikeren, want het is onschadelijk. Bloed wil dus niet zeggen dat je vrijen op moet geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *